SSL-certifiering – vad är det?

SSL certificate

Fick ett säljsamtal från mitt webbhotell angående SSL-certifiering. Tänkte först att detta är nån lurendrejgrej – men det visade sig att GOOGLE vid årsskiftet gjorde uppdateringaren av CHROME så att de hemsidor som inte är “säkra” (har https istället för http) får en liten “utropstecken-ikon” längst fram i adressfältet – de som är säkra, får ett grönt hänglås med texten “säker”.

VADÅ SSL-CERTIFIERAD?

Https är ett sätt att kryptera din hemsida så att säkerheten både för dig och dina kunder höjs. Detta är framförallt viktigt när du har försäljning på hemsidan. Tanken är även att detta ger dina besökare en garanti för att din webbplats är vad/vem du säger att den/du är och att all information (t.ex kreditkortsuppgifter) som delas på webbsidan är säker.

Ett certificat kostar allt från 400 – ett par tusen /år – alltså lite mer än vad domännamn+webbhotell kostar /år.

Denna är ett tillägg som ditt webbhotell troligen kan hjälpa dig med, men kolla upp priserna först. Det finns en uppsjö av olika leverantörer och priser.

VARFÖR SKA DU HAR SSL-CERTIFIKAT?

getupdated.se (se artikel nedan) listar tre punkter på varför du ska ha SSL-certifikat.

  • ger ett professionellt och seriös intryck till dina besökare och kunder
  • skyddar dina kunders information så de slipper oroa sig när de handlar på din webbplats
  • ger dig en liten rankingboost på Google.
    Google arbetar aktivt med att visa säkra och relevanta resultat på dina sökningar, därför har de gått ut med att SSL är en rankingfaktor

Vill du veta mer kan du läsa denna artikel: från getupdated.se