Skapar digitala upplevelser

Nyfiken är bara förnamnet!
Redan som liten pillade hon sönder allt från brödrostar till radioapparater, till sin mammas förtret, bara för att se hur de fungerade. Efter det var steget inte långt till att släppa drömma om att jobba som polis, hårfrisörska eller spåtant till att bli en kassörska på Domus! Tänk att få stå vid en apparat och trycka på knappar hela dagarna…. WOW!

Dock insåg Zerina snabbt att här fick man inte vara kreativ nog. Hon ritade ju gärna en och annan streckgubbe på tapeterna hemma och fotograferade allt från dansmöss under en garderob till snödrivor i närbild (naturligtvis med sin mammas kamera). Så när Zerina fyllde 10 år fick hon en egen kamera och sedan dess har foto varit hennes stora hobby.

Hur allt började...

1993/94 – Zerina började på komvux och kom i kontakt med datorer – och IRC, mudd och HTML. 

1994/95 startade DalNet/Bitnet och internet kom hem till Zerina. Hon satt dygnet runt byggde sin första hemsida. 

1996/97 pluggade hon tekniskt basår i Luleå och naturligtvis tog hon sikte på Trikårlåren – studenttidningen – skriva och fota var ju något hon redan var bra på. Hon fick även toppbetyg i kursen informationsteknologi – med orden – Ett förstklassigt arbete! Kommentarer är överflödiga. 

Det var här i Luleå hon först hörde talas om Icon MediaLab – och hennes mål blev att hon en dag skulle jobba där.

Icon MediaLab

I augusti 2000 drog Zerina till Milano, Italien, för att börja jobba på ett av Icon MediaLabs kontor. 

Ett av de största projekten hon jobbade på var Pirelli.com, där hon bland annat utvecklade moduler till en “drag n drop-funktion”, eller site builder som det heter idag.

Tsunamin

Ett par år efter att IT-bubblan sprack – januari 2005 – korsades mina vägar med Johan Stael von Holstein igen – denna gång i ett projekt som hette Thailand islands foundation – där jag skapade flashbanners för insamling till allt som kunde behövas efter tsunamins framfart 26/12-2004 på Phi-Phi öarna i Thailand. 

Sedan rullade det bara på...

Idag sysslar hon med det hon brinner mest för – marknadsföring på nätet. I alla dess former.

Hon bygger fortfarande webbsidor, det är lika kul som för 26 år sedan. Älskar fortfarande att fota och filma, fortfarande nyfiken på att lära sig nya saker och går alltid någon utbildning/kurs/webinar.