Instagrams IGTV utmanar Youtube

Igår släpptes släppes appen IGTV både för iOS och Android.

IGTV är Instagrams nya initiativ som låter användarna skapa fristående kanaler för längre videoklipp (15 sek till 10 min). Klippen visas i vertikalt läge och helskärm, och användare kan både följa kanaler och interagera med videoskaparna via kommentarer. Du kan publicera dina klipp både via telefon och dator. Har du redan ett IG-konto, behöver du inte skapa nåt nytt konto för att skapa en kanal. När du skapat en kanal visas den i din Instagram-profil, tillsammans med Story Highlights.
Bra att veta är att du nu kan länka vidare (call to action) i beskrivningen till videon samt att videon blir sökbar via # (hashtags).

HÖJDPUNKTER FRÅN INSTAGRAMS PRESS EVENTET I SAN FRANCISCO OM IGTV

Youtube’s utvalda videos och spellistor tas bort

Den 14 december 2017 försvann funktionen “featured content” på youtube.

Featured Content…

eller utvalda innehåll är en inbäddad video/spellista som visas i alla dina publicerade videos (längst ner i vänstra hörnet).
Beslutet att ta bort funktionen baserades på att tittarna oftare stängde dessa kampanjer än klickade på dem.

Multi-taska på Instagram

Koppla flera konton i Instagram

Den långa väntan på denna Instagram-funktion är äntligen över. Nu kan man växla mellan flera (max 5) Instagram-konton utan att behöva logga ut och in som man tidigare var tvungen till. Med några klick kan du nu hoppa mellan dina olika konton och enkelt och snabbt publicera dina bilder.

För att öka trafiken till dina andra sociala mediekonton (twitter, tumblr, flickr etc) kan du koppla även dem – men ett tips är att inte koppla och publicera till Facebook. Ett Facebookinlägg har mycket mer plats för text än ett Instagraminlägg – utnyttja det! Skriv en text och klistra in länken till ditt Instgraminlägg istället!

Hur gör man då för att koppla ihop kontotna på Instagram?

(Förutsatt att du har fler än ett Instagramkonto…)

  • Logga in på Instagram.
  • Gå in på dina kontoinställningar i appen
  • Klicka på kugghjulet, högst upp till vänster
  • Scrolla ner och välja “Lägg till konto
  • Skriv in dina logginuppgifter för att koppla ihop kontona.

För att hoppa mellan kontona klickar du nu bara på ditt användarnamn högst upp och väljer sedan vilket konto du vill byta till.